fallback

SpaceX отложи разходката в Космоса на милиардера Джаред Айзъкман

Компанията не даде обяснение, но посочи, че "всички системи работят добре"

12.09.2024 | 10:42 Автор: Вяра Димова

Въпреки че си е платил, един милиардер е принуден да чака, за да осъществи първата частна космическа разходка. Това се случва, след като SpaceX отложи с няколко часа излизането в Космоса на членове на мисията "Поларис Дон", съобщи АП. 

Технологичният предприемач Джаред Айзъкман и неговият екипаж започнаха да се подготвят за начинанието скоро, след като във вторник се изстреляха в орбита за петдневен полет. 

Компанията SpaceX на Илън Мъск обаче обяви отлагането час преди планираното начало на космическата разходка. Не беше дадено незабавно обяснение, но компанията заяви в X, че "всички системи работят добре".

Айзъкман и инженер от SpaceX ще се редуват да излизат от капсулата си на стотици километри над Земята, като се придържат близо до люка. Други двама членове на екипажа ще останат привързани към седалките си, защото цялата капсула ще бъде разхерметизирана по време на разходката, информира БТА.

Айзъкман финансира SpaceX за първата комерсиална космическа разходка, по време на която трябва да изпробва нов скафандър за открития космос.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Техно
fallback