fallback

Sony представи най-мощната си конзола - PlayStation5 Pro

Тя ще се продава на цени от 700 долара и 800 евро

10.09.2024 | 21:11 Автор: Искра Ангелова

Sony заяви, че ще пусне на пазара на 7 ноември обновена версия на водещата си игрова конзола с по-добра графика и възможности за изкуствен интелект, като я нарече PlayStation 5 Pro, предаде АФП. Подразделението за игри на японската фирма преживя трудни времена през тази година, като PlayStation 5 не постигна целите си за продажби, а през февруари PlayStation обяви съкращаването на 900 работни места.

Индустрията се бори с по-широк спад, тъй като инвестициите, които се вляха в сектора по време на Ковид пандемията, до голяма степен пресъхнаха.

В кратко видеообръщение главният архитект на PlayStation Марк Черни показа възможностите на новата конзола, която ще се продава на цени от 700 долара и 800 евро, което е с около 250 евро повече от сегашната PlayStation 5. Той съобщи за хардуерни подобрения, които позволяват игрите да се изпълняват много по-бързо, с по-добро визуализиране на светлината и система за изкуствен интелект, която осигурява по-остри изображения.

Загубите на Sony

"Казано по-просто, това е най-мощната конзола, която някога сме създавали, и достойно издание на семейството на PS5", каза той.

Анализаторът Даниел Ахмад от Niko Partners изтъкна, че Sony вече се е опитала да увеличи продажбите на предишната си конзола, като през 2016 г. пусна професионална версия.

"PlayStation 4 Pro обаче имаше ограничено въздействие, защото беше премиум продукт, пригоден за нишова аудитория. Това, което наистина ще стимулира продажбите на PS5, е по-ниската цена на базовите модели и игри като GTA 6", написа Ахмад.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Техно
fallback