fallback

Премиера на новия iPhone 16 с революционни възможности (+СНИМКИ)

"Apple Intelligence" е нов пакет от софтуерни функции за всички устройства

09.09.2024 | 22:20 Автор: Елеонора Танева

Технологичният гигант Apple представи новия iPhone 16 с очакването, че клиентите ще бъдат привлечени да купуват модела, изкушени от новите му възможности.

"Развълнувани сме да представим първите iPhone-и, проектирани от нулата за Apple Intelligence и неговите революционни възможности“, заяви главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук на събитие в централата на производителя на iPhone в Силициевата долина.

С продажби за 39 млрд. долара през последното тримесечие iPhone представлява около 60% от приходите на Apple и остава основен входен пункт към услугите на компанията, като App Store или Apple TV, които се превръщат във все по-голяма част от бизнеса ѝ.

Apple едва сега излиза от дългия спад в продажбите, тъй като потребителите през последните години все по-дълго използват по-старите модели.

Изкуственият интелект ли управлява човека или човекът ИИ?

"Apple Intelligence" е нов пакет от софтуерни функции за всички устройства, който беше обявен през юни на годишната конференция за разработчици на компанията, където тя анонсира и партньорство с производителя на ChatGPT - OpenAI.

Новите услуги включват редактиране на изображения с помощта на изкуствен интелект, превод и малки, творчески щрихи в съобщенията, но не и по-амбициозни идеи, обещани от други играчи на пазара като OpenAI или Google.

Анализаторът на Wedbust Дан Айвс очаква, че софтуерните разработчици ще започнат да създават приложения и услуги, настроени с генеративните възможности на ИИ, което ще стимулира продажбите на iPhone, пише БГНЕС.

Аксесоари за iPhone 16

Очаква се Apple да пригоди нови слушалки AirPod и умни часовници, които да се възползват от възможностите на ИИ и асистента Siri.

На събитието компанията обяви и нови модели Apple Watch и AirPods.

Миналия месец Google представи смартфони Pixel 9, снабдени с нови услуги, благодарение на изкуствения интелект.

Pixel представляват малка част от световния пазар на смартфони, доминиран от Samsung и Apple, но Google твърди, че новата ѝ линия е шанс да отговори на въпроса какво може действително да направи ИИ за клиентите.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Техно
fallback