Tesla навлиза в Европа и Китай с пълно самостоятелно шофиране

Компанията активира FSD система и подготвя нови модели за пазара

08.09.2024 | 09:18 Редактор:
Tesla от години предлага система за автопилот.
Tesla от години предлага система за автопилот.

Tesla се превърна не само в марка, която разработва електрически автомобили, но и технологии за автономно шофиране. Сега американската компания прави още една стъпка в Европа и Китай с активирането на система за пълно самостоятелно шофиране.

В момента Tesla се намира в малко странна ситуация, която експертите определят като "затишие преди буря". Компанията е на път да представи два дългоочаквани продукта на пазара 0 обновения Model Y Juniper, който представлява актуализация на най-продаваната електрическа кола в света, както и Model 2 - бъдещия достъпен електромобил на марката.

Шефът на компанията Илон Мъск обаче полага големи усилия (и харчи много пари) за разработването на собствена технология за автономно шофиране. Tesla от години предлага система за автопилот, както и софтуер за подпомагане на водача, наречена "Пълно самостоятелно шофиране" (FSD), въпреки че това всъщност не е напълно автономна система за шофиране.

Освен това, само след няколко седмици, през октомври, Tesla ще представи на света новото си "роботакси" - превозно средство, което трябва да разполага с най-новите разработки на марката. В същото време марката смята да пусне технологията FSD на двата най-големи автомобилни пазара в света в допълнение към Северна Америка - Европа и Китай.

Четете повече в automedia.investor.bg

Снимка: Freepik