Защо много шофьори не използват правилно хибридите?

Има последствия от незареждането на автомобилите

28.08.2024 | 09:17 Редактор: Беатрис Младжова
Все още са малко данните за навици за зареждане на хибридите.
Все още са малко данните за навици за зареждане на хибридите.

Хибридните автомобили ни предлагат най-доброто от двата свята, но скорошно проучване на InsideEVs установи, че дори самите автомобилни производители имат много малко данни за навиците за зареждане на тези превозни средства или просто не желаят да ги разкрият. Това поведение проваля цялата цел на технологията и вместо да е от полза за планетата, ѝ причинява вреда.

Нови данни от компанията за телеметрия и управление на автопаркове Geotab, получени от Electric Autonomy Canada, показват, че автопаркове, използващи plug-in хибриди, отделят повече замърсители, отколкото би трябвало. Geotab анализира 1776 PHEV в търговска употреба и установи, че операторите на автопаркове в Северна Америка са 86% зависими от изкопаемите горива за своите енергийни нужди. 

Според данни на международния съвет за чист транспорт (ICCT) за САЩ икономията на гориво в реалния свят за PHEV може да бъде 42-67% по-висока от прогнозите на Агенцията за опазване на околната среда на САЩ (EPA).

Неизползването на зареждане има последствия извън лошия разход на гориво и емисии. Това означава, че собствениците - в случая корпоративни автопаркове, не пестят гориво и вероятно няма да видят ползите от намаляването на разходите за поддръжка на превозните средства и сложността на експлоатацията.

Четете повече в automedia.investor.bg.

Снимка: Pexels