fallback

Свързана с Telegram криптовалута се срина след ареста на Павел Дуров

Тя поевтиня с над 20%

26.08.2024 | 16:37 Автор: Беатрис Младжова

Криптовалута, свързана с Telegram Messenger LLP, се срина с около 2,7 млрд. долара пазарна стойност след задържането на съоснователя на приложението Павел Дуров.

Toncoin, токенът на The Open Network, поевтиня с повече от 20%, след като според съобщенията Дуров е бил задържан на парижкото летище в събота по подозрение, че не е предприел мерки, за да предотврати употребата на Telegram за престъпни цели.

Блокчейнът The Open Network - или TON - има достъп до 900-те милиона месечни потребители на Telegram чрез партньорство и се стреми да даде възможност за услуги като плащания в приложенията и игри. 

Фондацията с тригодишна история, която стои зад проекта, твърди, че е отделна от Telegram. Но връзките между Telegram и TON превърнаха валутата в една от най-харесваните крипто инициативи. През май Pantera Capital Management LP описа покупката на Toncoin като най-голямата инвестиция на фирмата в историята.

TON се присъедини към Илън Мъск в профила си в социалната мрежа X и изрази подкрепата си за Дуров, като публикува хаштаговете #FreePavel и #FREEDUROV и промени логото си на Resistance Dog в знак на допълнителна подкрепа.

Стойността на активите, заключени в блокчейна на TON, се повиши тази година, достигайки връх от 1,1 млрд. долара миналия месец, но сега цифрата е отстъпила до 667 млн. долара, сочат данни на DefiLlama. Цената на Toncoin се увеличи повече от три пъти през изминалата година и токенът има текуща пазарна стойност от около 14,4 млрд. долара, според CoinGecko.

Четете повече в bloombergtv.bg

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Техно
fallback