fallback

Как без да искаме убиваме клапаните и инжекторите при зареждане на колата

Често водачите пренебрегват периодичното им почистване

26.08.2024 | 14:33 Автор: Вяра Димова

Някои собственици на автомобили смятат, че просто трябва да напълнят колата с гориво и да я карат толкова дълго, колкото искат, като пренебрегват необходимостта от периодично почистване на клапаните и инжекторите. След изминаването на няколко хиляди километра обаче се появяват първите проблеми, категорични са автомобилни механици.

Благодарение на някои свои действия или по-скоро заради бездействие, много шофьорите неволно повреждат инжекторите и клапаните на двигателите на техните автомобили. С течение на времето частите на агрегата започват да страдат от натрупването на различни отлагания. Тези нежелани проблеми могат да повлияят негативно на работата на клапаните, което от своя страна причинява смущения в газоразпределителната и запалителната система.

Освен това замърсяванията се натрупват и в инжекторите, което води до нестабилна работа на двигателя. Ако има значително натрупване на замърсители, инжекторите губят способността си ефективно да пръскат гориво и започват да го подават под формата на непрекъснат поток, което може да причини детонация. Комплексът от тези фактори води до сериозни повреди на цилиндро-буталната група.

Четете повече в automedia.investor.bg.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

fallback
Още от Техно
fallback