Внимавайте при избора на обезмаслител за колата

Някои от препаратите могат да бъдат силно запалими

23.08.2024 | 10:15 Редактор: Вяра Димова
Изборът на препарати е много важен за почистването.
Изборът на препарати е много важен за почистването.

Ако искаме да почистим и обезмаслим определена повърхност от нашия автомобил, се нуждаем от т.нар. почистващ обезмаслител. Какъв обаче да изберем?

Обезмаслителят е препарат на основата на разтворител, предназначен да отстранява масло, грес, охлаждащи течности, инхибитори на корозия, пръстови отпечатъци и други замърсявания, често срещани по време на ремонт на на автомобила. Неговата задача е бързо да премахва мазната мръсотия, като същевременно избягва бърсането и ръчното почистване.

Както при избора на всеки друг продукт, трябва да се имат предвид както плюсовете, така и минусите. Изкушаващо е да преминете направо към най-ниската цена, но има редица други фактори, които могат да повлияят на производителността или сигурността.

Един от тях е запалимост - много налични в търговската мрежа обезмаслители съдържат алкохоли и разтворители, поради което могат да бъдат силно запалими. Те са икономични и ефективни почистващи препарати, но могат да бъдат опасни без подходяща вентилация или когато се прилагат върху горещи повърхности.

Четете повече в automedia.investor.bg.

Снимка: pixabay