Над 140 кибератаки са регистрирани по време на Олимпийските игри в Париж

Те са били насочени главно към държавни структури

13.08.2024 | 21:35 Редактор: Беатрис Младжова
Нито една не е нарушила провеждането на състезанията.

Според френските власти по време на Олимпиадата в столица Париж са направени над 140 кибератаки. Нито една от тях не е нарушила провеждането на състезанията, предаде АФП.

По време на подготовката и по време на Олимпийските игри френската агенция за киберсигурност е била в повишена готовност за атаки, които биха могли да нарушат работата на организационния комитет, продажбата на билети или транспорта.

Между 26 юли и 11 август правителствената агенция за киберсигурност Anssi е регистрирала 119 доклада, съответстващи на "събития за сигурност" с ниско въздействие, и 22 инцидента, при които "злонамерен участник" успешно се е насочил към информационната система на жертвата, предаде БГНЕС.

Атаките са били насочени главно към държавни структури, както и към спортна, транспортна и телекомуникационна инфраструктура.

Една трета от тях са били инциденти с прекъсване на работата, като половината от тях са се дължали на атаки за отказ на услуга, целящи да претоварят сървърите.

Останалите киберинциденти са били свързани с опити за компрометиране или реално компрометиране и разкриване на данни, наред с други.

Снимка: Pexels