fallback

Хиляди руски потребители се оплакват от масови прекъсвания на YouTube

Все още не е ясно дали прекъсването е пряк резултат от намесата на руските власти

08.08.2024 | 15:54 Автор: Деси Николова

Хиляди руски потребители са се оплакали от масово прекъсване на YouTube на 8 август, като са заявили, че нямат достъп до уебсайта от интернет браузъри или телефони. Това е само последното от поредицата съобщения за прекъсвания на YouTube в цялата страна на фона на опасенията, че властите могат да блокират изцяло уебсайта, съобщи "Kyiv Independent".

Към момента на публикацията мониторинговата услуга sboy.rf е регистрирала около 11 500 оплаквания, като 20% от тях са регистрирани в Москва и 8% в Санкт Петербург. Някои коментатори в платформата DTF съобщават, че видеоклиповете не се зареждат и в мобилните приложения на YouTube и Android.

Държавната информационна агенция РИА Новости пише, че при опит за достъп до YouTube браузърът показва известие за липса на връзка. Все още не е ясно дали прекъсването е пряк резултат от намесата на руските власти, информира БГНЕС.

По-рано тази седмица независимото издание Meduza писа, че руското правителство е информирало телекомуникационните оператори в страната, че YouTube ще бъде забавен до 128 килобайта в секунда. Засега властите са решили да не изключват YouTube напълно, а да го забавят значително. 

На този фон властите в Турция все още са блокирали достъпа до Instagram за своите жители.

Снимка: Pixabay

fallback
Още от Техно
fallback