Водещи експерти запознаха участници в Националната стажантска инициатива на СЖББ със света на технологиите на А1

07.08.2024 | 11:00 Редактор: Тодор Петров
Запознаха младежи със света на технологиите на А1

Водещи експерти в своята област посрещнаха днес част от участниците в Националната стажантска инициатива на Съвета на жените в бизнеса в България. Програмата „Оставаме в България“, насочена към старта в кариерата на младите хора от Поколението Z, се провежда с подкрепата на А1 за шести пореден път.

Миглена Узунова-Цекова, старши директор „Човешки ресурси“ в А1 и член на УС на СЖББ приветства младежите: „За да са успешни бизнес организациите днес, от ключово значение е да изграждат и развиват екипите си с поглед в бъдещето. Новите идеи и ентусиазъм на младите хора, в комбинация с изпитания в практиката опит на утвърдените професионалисти са формулата, която прави компаниите по-подготвени за утрешния ден. Вярвам, че с програмата „Оставаме в България“, която А1 подкрепя за шеста поредна година, участниците също получават отлична възможност за летящ старт в кариерата."

Петя Николова-Исмаилова, старши експерт „Привличане на таланти и обучения“, представи пред гостуващите стажанти необятните възможности, с които А1 подкрепя младите хора за успешен старт на професионалния им път. Гергана Тучева разказа от първо лице за своя дългогодишен опит и кариерно развитие в компанията – от търговски консултант до мениджър екип „SAP решения за А1" в направление „Технологии" на А1 България.

Участниците в програмата се запознаха и с богатата палитра от високотехнологични решения, които А1 предлага за решаване на най-належащите предизвикателства пред бизнес организациите. Те разговаряха за важността на задълбочените познания за материята и персонализирания подход с Тодор Йончев, старши експерт "Търговски умения ICT услуги" в А1.

Стажантите от компании-членове на СЖББ разгледаха Центъра за наблюдение на мобилната и фиксираната мрежа и разговаряха с Калоян Колев, старши мениджър „Наблюдение на мрежа и услуги", който им сподели какви компетенции са нужни, за да се грижиш за безпроблемната работа на най-бързата мрежа в България.

Програмата „Оставаме в България“ продължава през целия август и близо 100-те участници ще преминат редица професионални обучения, водени от висококвалифицирани специалисти в различни области от компаниите-членове на Съвета. Като част от възможностите, предоставяни от стажантската инициатива, предстоят също посещения в Уникредит Булбанк, Hewlett Packard Enterprise, Lidl и Nestle. По този начин младите хора ще могат да се докоснат пряко до реалната бизнес среда на едни от водещите български и международни компании.