Никога не купувайте черна кола втора ръка от Великобритания

Може да се окажете неприятно изненадани

03.08.2024 | 22:43 Редактор: Деси Николова
Черните таксита са популярни в Лондон.

Често на родния пазара втора ръка се предлагат автомобили с необичайни цветове и на атрактивна цена. Трябва да сте изключително внимателни, защото това може да са автомобили, които преди това са били използвани като таксита.

В различните страни таксиметровите паркове имат характерен цвят, например жълтите таксита, като Ford, Nissan или Toyota, са познати на Ню Йорк. Черните таксита са популярни в Лондон и други британски градове. В Германия таксиметровите автомобили бяха бежови, но сега използват фолио с цвят на майонеза. В Германия има повече от 50 000 от тези коли, които след определен пробег попадат на вторичния пазар, където се изкупуват и от нашенски прекупвачи.

Ето защо не трябва да купувате модели в следните цветове на вторичния пазар: бежово от Германия, жълти и бели от Италия, жълто от Ню Йорк (САЩ), черно от Лондон (Великобритания), зелено от Мексико Сити (Мексико), бяло от Токио (Япония), червено от Маракеш и Агадаир (Мароко). Най-трудно е да се разпознае таксиметрова кола от Франция, тъй като таксита там нямат уникален цвят.

Четете повече в automedia.investor.bg

Снимка: Freepik