fallback

Instagram пуска функция за създаване на лични чатботове

Meta представи за първи път AI Studio миналия септември

30.07.2024 | 11:25 Автор: Толя Стоянова

Изкуственият интелект напредва все повече в социалните мрежи. Компанията майка на Instagram, Meta Platforms, пуска функция за потребителите си за създаване на собствени чатботове, работещи с AI. Ходът е опит за ухажване на създателите на съдържание и за допълнително интегриране на софтуера за изкуствен интелект на компанията в нейните най-популярни потребителски продукти, пише Bloomberg.

Функцията, наречена AI Studio, позволява на създателите на съдържание с професионални акаунти да направят персонализиран AI чатбот, който може да отговаря на често срещани въпроси от фенове или последователи. Хората могат да кажат на своите ботове на какви въпроси да отговарят или кои теми да избягват, пише Meta в публикация в блога си.

По-широката вселена от потребители на Instagram ще може да направи тематичен чатбот за своите профили, например такъв, фокусиран върху смесените бойни изкуства, храненето или домашните любимци.

Meta представи за първи път AI Studio миналия септември. В понеделник компанията започна да предлага функциите за някои потребители, като времето съвпада с появата на главния изпълнителен директор Марк Зукърбърг заедно с главния изпълнителен директор на Nvidia Corp. Дженсън Хуанг на конференцията ACM SIGGRAPH в Денвър тази седмица.

Meta харчи агресивно за AI през последните години и Зукърбърг не крие очакванията си, че компанията ще разработи някои от най-добрите чатботове в света.

Четете повече в investor.bg.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Техно
fallback