Най-голямата ретро колекция с кабриолети в света (+ВИДЕО)

Повечето от тях са произведени през 40-те и 50-те години на миналия век

16.07.2024 | 22:46 Редактор: Толя Стоянова

Автомобилен музей само за кабриолети радва жителите на Калифорния. Видео с експозицията беше публикувано в YouTube от канала Remote Trooper.

Музеят е събрал повече от 100 кабриолета и това е най-голямата колекция от този вид автомобили в света. По-голямата част от автомобилите са от американски марки. Повечето от тях са произведени през 40-те и 50-те години на миналия век.

Въпреки че в колекцията има много популярни модели, като Cadillac Eldorado, Chevrolet Impala и Bel Air, можете да намерите и наистина много редки модели. Например видеото показва спортен Kaiser Darrin с плъзгащи се врати.

Hudson Super Wasp Brougham от 1954 година, който също ще видите във видеото, пък е произведен в серия от само 122 коли, докато Frazer Manhattan от 1951-а - в само 130 екземпляра. А от Buick Roadmaster Phaeton са произведени само 326 бройки.

Четете повече в automedia.investor.bg.

Кадър: YouTube


1
0 rate up comment rate down comment 0
ELENA12
преди 1 час
В днешно време е трудно да се намери сериозен заем предвид няколкото измами, свързани с реклами в интернет. Но случайно попаднах на г-н DIDIER DELAFONTAINE, който ми помогна много при получаването на заем от 38 000 евро. Признавам, че в началото не бях склонен към това предложение, но в крайна сметка реших, че той е наистина сериозен и добродушен. . Горещо препоръчвам да се свържете с него, ако имате нужда от заем, можете да го намерите на: didierdf93 @gmail.com Сигнализирай за неуместен коментар