fallback

Цената на биткойна скочи над $62 хил. след опита за покушение над Тръмп

Най-голямата криптовалута поскъпна с 4,5% за последните 24 часа

15.07.2024 | 09:19 Автор: Деси Николова

Цената на биткойна премина границата от 62 хиляди долара след смелата реакция на Доналд Тръмп при опита за покушение срещу него, което засили спекулациите, че шансовете за преизбиране на бившия американски президент, който подкрепя криптовалутите, са се увеличили, пише Bloomberg.

Най-голямата криптовалута поскъпна с 4,5% за последните 24 часа и се търгува за 62 748 долара - най-високото ниво от повече от седмица. Стойността на по-малките токени също се повиши, като тази на етера нарасна с около 4%.

Тръмп беше прострелян в дясното ухо на предизборен митинг в Пенсилвания в събота. Стрелбата беше осъдена в цял свят и разтърси президентската кампания в САЩ. Някои анализатори смятат, че съчувствието и гневът от инцидента вероятно ще увеличат подкрепата за предполагаемия кандидат за президент на Републиканската партия, който заяви, че е "добре" след инцидента и очаква с нетърпение да отиде на Националната конвенция на Републиканската партия, която започва днес в Милуоки.

Един от ключовите въпроси на световните пазари в момента е дали търговията под влиянието на очакванията за завръщане на Тръмп в Белия дом и последващо намаляване на данъците, увеличаване на митата и разхлабване на регулациите ще набере скорост.

Четете повече в investor.bg

Снимка: Pexels

fallback
Още от Техно
fallback