OpenAI разработва нова технология с кодово име Strawberry

Усъвършенства възможностите на изкуствения интелект

13.07.2024 | 12:54 Редактор: Толя Стоянова
OpenAI разработва нова технология с кодово име Strawberry

OpenAI разработва нов подход към своите модели с изкуствен интелект, носещ кодовото име Strawberry, твърди източник, запознат с въпроса и с вътрешните документи на компанията, прегледани от Ройтерс. Проектът се появява в момент, когато подкрепеният от Microsoft стартъп иска да покаже, че типовете модели, които предлага, са в състояние да осигурят усъвършенствани възможности за извършване на разсъждения.

Според източника това как работи Strawberry е строго пазена тайна дори в OpenAI. Документът описва проект, който използва Strawberry модели с цел да позволи на изкуствения интелект на компания не просто да генерира отговори на заявки, но и да планира достатъчно напред, за да навигира в интернет автономно и надеждно, извършвайки това, което OpenAI нарича "задълбочено проучване".

"Искаме нашите AI модели да виждат и разбират света повече като нас. Непрекъснатото изследване на новите възможности на изкуствения интелект е обичайна практика в индустрията, като всички споделят убеждението, че тези системи ще се подобрят в разсъжденията с течение на времето", каза говорителят на OpenAI.

Четете повече в investor.bg.

Снимка: БГНЕС