Mercedes-Maybach S600 – приказка за богати

Коментар на Хана Елиът за телевизия Bloomberg от Детройт

15.01.2015 | 16:14 Редактор: Георги Стоянов
Mercedes-Maybach S600 – приказка за богати

Бях в Детройт за известно време и видях някои наистина страхотни луксозни коли. Но ако ме попитате, която ми е любимата, това може би е този Mercedes-Maybach.

S600 представлява перфектна симбиоза между технологиите на Mercedes и уникалните характеристики на Maybach.

Той е създаден колкото за шофьора, толкова и за пътника. Тук имаме 12 цилиндров V-образен двигател с  523 конски сили и въртящ момент от 830 нютон метра. 

Тази кола е с 20 сантиметра по-дълга от обичайната S класа, така че, за да имате подобен въртящ момент и мощност в толкова голяма кола е доста забележително.  

S600 развива от нула до 100 километра в час за 5 секунди и максимална скорост от 250 километра в час.

Отново казвам, шофьорите ще се влюбят в тази кола. Отзад по кожените седалки от фин велур са бродирани ръчно, а дървените и хромирани елементи опасват на практика всичко.

Колата има панорамен, прозрачен покрив и автоматични щори, които ще ви осигурят уединение, докато работите на своята бизнес конзола.

И ако това не ви е достатъчно, колата разполага с нещо, наречено система за въздушен баланс, която прави въздуха в купето кристално чист и свеж, за удоволствие на всички.

Продажбите на S600 стартират през април тази година. Mercedes все още не са обявили цената, но вероятно тази кола е от нещата, за които, ако се решите да попитате, вероятно ще може да си ги позволите.