OpenAI се съмнява в сигурността на гласовия асистент за ChatGP

Новата функция обещава да бъде по-бърза

26.06.2024 | 17:21 Редактор:
OpenAI се съмнява в сигурността на гласовия асистент за ChatGP
OpenAI се съмнява в сигурността на гласовия асистент за ChatGP

OpenAI има притеснения относно гласовия асистент за ChatGP. Съмнява се в безопасността ѝ ефективно да обработва заявките на потребителите.

Стартъпът за изкуствен интелект представи гласовата опция на събитие за пускане на пазара на продукта през май за GPT-4o - актуализирана версия на модела GPT-4, който обработва по-добре текст, аудио и изображения в реално време. В изявлението си OpenAI заяви, че първоначално е възнамерявала да пусне гласовата функция за малка група платени абонати на ChatGPT Plus в края на юни, но е решила, че се нуждае от още един месец, за да "достигне летвата за стартиране".

Забавянето представлява възможна пречка за OpenAI, която се опитва да изпревари все по-пренаселеното поле от съперници с изкуствен интелект. Миналата година компанията въведе по-ограничена възможност ChatGPT да отговаря на потребителите, но новата функция обещаваше да бъде по-бърза и да се съчетае с мощни възможности за разпознаване на изображения, за да превърне чатбота в много по-полезен и динамичен партньор за разговори. 

Четете повече в bloombergtv.bg.

Снимка: БГНЕС