fallback

CES-2015 Стая без нито едно дистанционно?

Bloomberg представя изобретението на израелската компания Eye Sight - Single Cue - универсално дистанционно

09.01.2015 | 11:39 Автор: Виктория Крумова

Стивън Пълвирънт, Bloomberg: Представете си хол без нито едно дистанционно. Вече е реалност. Single Cue от EyeSight направи това възможно, като добавя контролирани с жестове бутони към вашата уредба и смарт-уредите ви вкъщи.

Представлява малка черна кутия, която можете да поставите навсякъде близо до телевизора – много е лесно да се използва – няма нужда да носите глупави пръстени или гривни или да размахвате бясно ръце, за да включите телевизора си. Просто вдигате ръка, местите я напред назад, за да прегледате менюто, и затваряте ръката си, за да изберете нещо. Ако искате да няма звук - толкова е просто.

Изключително чувствителна е, с което може да свикнете малко трудно в началото, но след това е удобно да се използва за дълго време – няма да ви се умори ръката, докато намерите филма, който искате да гледате.

Още по темата

Всеки, който е използвал телевизор на Apple или устройство Roku, знае колко е трудно да се минава през менютата с малките дистанционни, но с това е почти забавно. Изваждате Single Cue от кутията и веднага работи с всички устройства – телевизора, приемника, Apple телевизора ви, дори смарт-уреди като Nest и Philips Hue.

Няма кабели, всичко е инфрачервено. Това не е концептуален продукт, който ще излезе след години – можете да го имате само след няколко месеца само за $129. Но ако искате да получите още по-скоро, пускат безплатно приложение, наречено Control, който ви позволява да правите същите лесни жестове, за да управлявате компютъра си.

 

fallback
Още от Техно
fallback