Най-впечатляващите модели автомобили на Porsche

Първата кола, продадена под марката, e 356

01.06.2024 | 12:50 Редактор: Толя Стоянова
Най-впечатляващите модели автомобили на Porsche

Porsche вече над 75 години диктува модата по отношение на мощност и скорост. Подбрахме най-красивите модели на германската класика.

Porsche 356

Първата кола, продадена под марката Porsche, e 356. За едни е вечно произведение на изкуството, за други "настъпен" автомобил на VW.

Фердинанд Порше черпи много от предишната си работа върху Beetle, за да създаде първата спортна кола, пусната на пазара с негово име. 356 включва и двигател на Volkswagen, който генерира само 35 конски сили и го прави бавен според стандартите на съвременните спортни автомобили. Но е лек, пъргав и развива 135 км/ч, което за времето си е супер постижение.

Porsche 550 Spyder

550 Spyder е трагично свързан с холивудската легенда Джеймс Дийн, който е само на 24 години, когато загива в катастрофа точно с този модел на немската легенда. Скоростта е висока, а в онези времена технологиите за безопасност са минимални. Минималистичната ниска конструкция на 550 Spyder го държи сред най-великите дизайни на марката днес.

Porsche 959

Рекордьорът в няколко отношения е представен през 1986 г. Той не само е коронован за най-бързия сериен автомобил, създаван някога, но също е удобен за ежедневни пътувания. Неговият състезателен плосък шестцилиндров двигател включва два турбокомпресора, но благодарение на тяхното последователно разположение колата получава максимална скорост. Системата за задвижване на четирите колела на 959 също е скок напред.

Четете повече в automedia.investor.bg.

Снимка: Pexels