Toyota може да върне емблематичен модел обратно на пазара

Японският гигант вече върна други легендарни коли

31.05.2024 | 22:04 Редактор: Деси Николова
Toyota може да върне емблематичен модел обратно на пазара

Toyota може да върне на пазара един от емблематичните си модели – MR2. Той беше спрян преди 17 години заради намалени продажби, но изглежда се мъти проект за възстановяването му.

Не изглежда нелогично, тъй като японският гигант вече върна други легендарни модели. Съобщава се, че Toyota работи върху достъпен двуместен спортен автомобил, който ще бъде пуснат през следващите две години. Проектът е опит да се съревновава с Mazda MX-5 , която държи първенството на пазара на бюджетни автомобили.

Японското автомобилно списание Best Car съобщи, че новата кола може да представлява повторното пускане на легендарния MR2. Пуснат на пазара през 1984 година, той е плод на въображението на дизайнера на марката Акио Йошида.

Роден е от концепция от 1976 г., предназначена да създаде автомобил, който да дава приоритет на удоволствието от водача, като същевременно остава силен по отношение на цената и икономията на гориво. Резултатът беше революция, като MR2 се превърна в първия сериен автомобил със задно разположен двигател в Япония . Моделът в крайна сметка беше спрян от производство през 2007 г. на фона на спад в продажбите.

Четете повече в automedia.investor.bg

Снимка: Pexels