fallback

Тръмп приема криптодарения за президентската си кампания

Той все още не е предложил никакви конкретни политики за сектора

22.05.2024 | 10:48 Автор: Беатрис Младжова

От вторник Доналд Тръмп приема криптодарения за предизборната си кампания, за да спази обещанието си да стане първия водещ президент, който приема биткойни, етери и други цифрови валути.

Това се случва няколко седмици, след като той се обяви за кандидата на криптосектора по време на гала вечер в курорта Мар-а-Лаго, съобщi CoinDesk.

От кампанията на Тръмп заявиха в изявление, че ще създадат "криптоармия", която да се бори с "антикриптоармията", която сенаторът от Масачузетс Елизабет Уорън води.

Въпреки че Тръмп все още не е предложил никакви конкретни криптополитики, поддръжниците на неговото позициониране приемат настоящото развитие за достатъчно. Това до голяма степен се дължи на факта, че администрацията на настоящия президент и кандидат на демократите Джо Байдън е заемала позиция срещу криптовалутите в миналото.

Установяването на темата за на криптовалутите като част от предизборната кампания може да промени изчисленията на демократите. В сряда се очаква гласуване в Камарата на представителите, което по всяка вероятност ще одобри криптозакон с двупартийна подкрепа, след като някои демократи призоваха колегите си от партията също да му дадат зелена светлина.

Четете повече в investor.bg.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Техно
fallback