fallback

Полицията в Англия ще спира електрически превозни средства със специален пистолет

Електромагнитните оръжия могат да изключат двигателите

17.05.2024 | 22:14 Автор: Толя Стоянова

Полицията в Англия ще бъде оборудвана с нови електромагнитни оръжия, които могат да изключат двигателите на електрически велосипеди или електрически скутери, ако потребителите им извършат престъпления, съобщава Dailymail. Специалисти от Лабораторията за отбранителна наука и технологии на британското министерство на отбраната работят по разработването на устройствата, като в близките месеци новият продукт може да влезе на въоръжение в полицията.

Електромагнитният пистолет напомня екипировката на главните герои от филма "Ловци на духове" и включва раница. Оръжието въздейства на електромоторите, като ги кара да прегряват, след което устройствата автоматично ще се изключат. Създателите на оръжията уверяват, че те ще бъдат ефективно средство за принудително спиране на автомобили с традиционни двигатели с вътрешно горене.

Устройството Dstl може да спира и електрически автомобили, включително Tesla, Chevrolet, BMW и Kia. До 2024 г. се планира електрическите двигатели на тези превозни средства да бъдат оборудвани със система за безопасност, която може да се изключи при прегряване.

Снимка: Pexels

fallback
Още от Техно
fallback