fallback

Технологично шоу CES-2015 в Лас Вегас

Керълайн Хайд разговаря с колегите си от Bloomberg за изложението за потребителска електроника CES-2015 в Лас Вегас

05.01.2015 | 14:05 Автор: Виктория Крумова

Керълайн Хайд: „Изложението е огромно, превзело е Лас Вегас и ще бъде посетено от 160 хиляди души или почти двойно повече от пълен стадион „Уембли“. Ще бъдат представени повече от 3000 компании. Ще има повече посетители, отколкото хотелски стаи в Лас Вегас. Като че ли казват, че трябва да завладеем сцената, няма да продължим да се разрастваме както преди. Тази година ще има ново CES-изложение в Китай, първото за 2015 в Шанхай през май. На площ от над три километра гостите ще разглеждат най-новите телевизори, смарт-часовници, дрони, роботи, дори свързани уреди. Ще има много играчки.  

Мисля, че хитът тази година ще бъдат телевизорите, защото имаме марки като Sony, Sharp, Philips.

Има и нови свързани версии, които можеш да видиш. Важно е да си свързан с Интернет. Модерен си, Манъс. Android, операционната система на Google с Lollipop, както и Sony, Sharp, Philips.

Интересно е, че Samsung показва нов свързан телевизор, но тук става дума за преобразяването на Samsung, за концентрирането върху собствена операционна система, както и стремеж за мрежа между нещата. Затова имат Tizen – собствената им система, която действа с новия им телевизор. Вече имат телефон, свързан с Tizen, както и смарт-часовници с Tizen. Нямат невероятен успех, но защо правят това – само защото Google работи с повечето телефони на Samsung. Операционната система на Google Android. Google получава 30% от приложенията, които купувате, 30% от музиката, от филмите. Става дума за поемане на контрол – искат телевизори с Tizen – те са номер едно при телевизорите, но Samsung също искат да бъда свързани. Правят хладилници, аз имам такъв, прахосмукачки, правят всякакви…

Така е. И ако започнем да свързваме точките между телевизора, пералнята  и хладилника, всички те имат интернет връзка помежду си. Защо? Ще ви кажа едно число – 7.1 трилиона долара – това ще бъде стойността на пазара на интернета на нещата през 2020г.

 

 

fallback
Още от Техно
fallback