fallback

Рекорд! Автономни камиони изминаха 100 млн. км без инциденти

Inceptio Technology се похвали с успех

12.05.2024 | 13:10 Автор: Толя Стоянова

Inceptio Technology - китайският стартъп за автономни технологии,  заяви, че неговите камиони са изминали 100 млн. км без инциденти, което е рекорд за логистичната индустрия, интегрираща тази технология, съобщава Bloomberg.

Системата на компанията покрива 83% от националните магистрали в Китай. Общо 1864 шофьори, управляващи роботизираните камиони от второ и трето ниво на автономност, са допринесли за постигането на крайъгълния камък, изтъква Inceptio.

Автономното шофиране се категоризира на различни нива в зависимост от това каква е степента на човешкото участие. Превозните средства от второ и трето ниво на автономност могат да изпълняват задачи, свързани с шофиране и навигация, но все още се изисква човешки фактор, докато при четвърто ниво и нагоре - камионите могат да се движат без човек зад волана.

"Постигнахме известен първоначален успех на китайския пазар. До края на април търговският пробег на всички тежкотоварни камиони, задвижвани от Inceptio, надхвърли 100 млн. км. Това е най-голямото търговско внедряване на автономни камиони в световен мащаб", изтъкна главният изпълнителен директор на Inceptio Джулиан Ма в интервю за Bloomberg.

Четете повече в investor.bg.

Какви са плановете Ви за 9 юни?

Ще изляза на разходка.
74%
Ще бъда в отпуск.
11%
Ще пътувам извън страната.
15%
Общо 582 гласа

Снимка: Pexels

fallback
Още от Техно
fallback