fallback

Jaguar, някога собственост на кралица Елизабет II, се продаде за смайваща сума

Интериорът е създаден за комфорт и се състои от стилни седалки от бежова кожа

04.05.2024 | 20:30 Автор: Деси Николова

Зашеметяващ Jaguar Daimler, някога собственост на кралица Елизабет II, се продаде за смайваща сума. Ефектният автомобил може да се похвали със странна функция на ръчната чанта, както и с редки контроли в стил Джеймс Бонд.

Продадена за £103 000 (около 120 000 евро), колата със сигурност е подходящ за кралски особи и дори е персонализирана от покойната кралица. Специална прибираща се табла, вградена в подлакътника между двете предни седалки, служи като перфектен държач за дамска чанта. Освен това има светлини за сигурност, управлявани от набор от контролни бутони като на Джеймс Бонд.

Интериорът е създаден за комфорт и се състои от стилни седалки от бежова кожа и изумруден килим. Луксозният комплект джанти е не само впечатляващ със своите специални характеристики, но е приятен за окото с елегантния си британски състезателен зелен цвят. Нейно Величество избира дървено покритие на сгъваемите маси за пикник и зелени шевове по тапицерията, за да съответстват на зелените постелки.

Превозното средство има автоматична скоростна кутия и V8 двигател, способен да достигне 240 км/ч,. За 23 години обаче е изминал изминал само 26 300 километра. Любимката на нацията, чийто смърт потопи британците в истинска скръб, притежава бижуто между 2001 и 2006 година. Автомобилът също е бил управляван от  съпруга принц Филип преди да бъде върнат на Jaguar  Daimler Heritage Trust през 2007 г.

Четете повече в automedia.investor.bg

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Техно
fallback