BlackBerry с по-висока печалба от очакваното

Приходите на компанията обаче разочароваха

19.12.2014 | 16:09 Редактор:
BlackBerry с по-висока печалба от очакваното
BlackBerry с по-висока печалба от очакваното

Изгладената печалбата на BlackBerry за третото тримесечие на фискалната 2014 г. е 1 цент на акция, предаде Bloomberg. Очакваше се компанията да регистрира загуба от 5 цента на акция за тримесечието, свършило на 29 ноември 2014 г. Така BlackBerry регистрира положителен паричен поток от 43 милиона долара по-рано от очакваното.

Приходите на компанията обаче са доста по-ниски от очакваните. За третото финансово тримесечие приходите на BlackBerry достигнаха 793 милиона долара, при очаквани 931 милиона долара. В резултат на новините акциите на компанията поевтиняха с 3,7% до 9,70 долара на акция в началото на търговията на борсата в Ню Йорк на 19 декември 2014 г.

Канадската компания, станала известна с мобилните си телефони, обяви кеш и кешови наличности в размер на 3,1 милиарда долара в края на третото финансово тримесечие на 2014 г.

Въпреки че стана известна с мобилните си устройства, силата на канадската компания винаги са били системите за сигурност. Откакто пое управлението на BlackBerry на 4 ноември 2013 главният изпълнителен директор Джон Чен обяви, че компанията ще насочи усилията си в предлагането на софтуерни услуги и услуги по сигурността на големи фирми и правителства.