Производството на електромобили ще е по-евтино от това на ДВГ?

Прогнозата на Gatner е това да се случи през 2027 г.

09.03.2024 | 10:35 Редактор: Вяра Димова
Производството на електромобили ще е по-евтино от това на ДВГ?

Производителите на автомобили стават все по-добри в разработката и производството на електрически превозни средства (EV) и благодарение на използваните нови технологии, разходите за това ще намаляват, като през 2027 г. дори те ще бъдат по-ниски от тези на автомобили с ДВГ, прогнозира фирмата за анализи на пазара Gatner.

Иновациите в нови производствени техники, както и подобряването на дизайна и конструкцията на EV, ще помогнат за намаляване на цените на превозните средства, задвижвани от батерии, много по-бързо от очакваното.

Голямата заслуга за това е на новите компании, които искат да променят статуквото в автомобилостроенето. За целта те залагат на иновации като централизирана архитектура на превозното средство или въвеждането на "гигакастинги", които помагат за намаляване на производствените разходи и времето за сглобяване.

Въпреки това, от Gatner прогнозират, че продажбите на EV ще продължат да растат в световен мащаб през следващите години.

Четете повече в automedia.investor.bg.

Снимка: БГНЕС


1
1 rate up comment rate down comment 0
скъпи и негодни
преди 4 месеца
Да, след като увеличиха почти двойно цените на всички коли с ДВГ! Но, пак няма да има желаещи за тях! Сигнализирай за неуместен коментар