fallback

Amazon предупреди FAA, че ще премести дроните си

09.12.2014 | 15:20

Amazon.com Inc смята да изнесе тестовете на дроните си извън САЩ, ако не получи бързо одобрение от американските регулатори да прави изпитания, съобщи компанията с писмо до Американската федерална администрация по гражданско въздухоплаване, съобщи Ройтерс.

Онлайн ритейлърът започна да прави тестове вече в други страни, където регулаторният режим "подкрепя повече иновацията на малките, автоматизирани авиосистеми", пише вицепрезидентът по глобална публична политика Пол Миснер в писмото на Amazon.

В интервю за 60 Minutes Джеф Безос съобщи в началото на декември, че Amazon работи по доставка, която е дори още по-бърза от Prime. Компанията иска да използва дрони, за да ви донесе поръчката за половин час.

Според Безос услугата може да се пусне през 2015 и в момента текат изпитания.

За тази цел FAA трябва да разреши тестовете на дроните.

Целта на PrimeAir, както ще се нарича услугата на ритейлъра е да доставя бързи и леки пратки в радиус от 18 км. Безос изтъкна в 60 Minutes, че флотилията ще бъде "зелена", движена от електричество и без вредни емисии, лесна за проследяване с GPS.

Още от април 2014 FAA отвори шест района за търговски изпитания на дрони, но Amazon не е сред посочените.

Според WSJ в САЩ има десетина одобрени оператори на търговски дрони, докато в Европа са хиляди.

 

Използването на автоматизирани авиосистеми /UAS/ в гражданското въздушно пространство повдига много технически, политически и процедурни въпроси, смята FAA. Агенция отвори квалификационни центро

 

fallback
Още от Техно
fallback