fallback

Вижте кои са най-новите служители на Amazon

Bloomberg с репортаж за машините, които работят за Amazon

02.12.2014 | 16:36 Автор: Виктория Крумова

Amazon разположи 15000 нови роботизирани служители в 10 от американските си складове. Роботите са създадени от KIVA – компания, която Amazon придоби през 2012г. за $775 милиона. С тегло само 145кг., тези оранжеви машини могат да издържат до 340кг.

Ето как действат: вместо работници, които да обикалят пътеките в центровете на Amazon Fulfilment, компютър обработва постъпващите заявки и след това изпраща роботи да вземат стоките от вътрешността на склада. Като следват стикери, залепени за пода на склада, роботите се придвижват до желания артикул. След това взимат рафта и го връщат до човек, който ще подготви стоките за изпращане.

Още по темата

Тази система има две предимства – бърза е и спестява пространство. Преди разтоварването на нови продукти отнемаше часове, сега това може да стане за 30 минути. Също така, използването на роботи означава, че в един склад може са има до 50% повече инвентар. Можете да сложите рафтовете по-близо един до друг, след като нямате нужда от място за хора, които да се движат по пътеките.

Обикновено роботите могат да работят по няколко часа преди да трябва да бъдат заредени. А когато това стане, се подреждат и се зареждат сами, което означава, че могат да работят по 24 часа на ден и да изпълняват поръчка на всеки 20 секунди. Докато получите имейл с потвърждение на поръчката ви, един механичен елф вече върши работата на Дядо Коледа.

 

fallback
Още от Техно
fallback