fallback

Eurostar празнува две десетилетия под Ламанша

Bloomberg с репортаж за юбилея на Eurostar - железопътната линия, която свързва Лондон и Париж

13.11.2014 | 14:48 Автор: Виктория Крумова

Ламанша – инженерното чудо, което свързва две нации. 20 години след първото пътуване на Eurostar между Лондон, Париж и Брюксел високоскоростната линия е по-популярна от всякога. От 1994 досега повече от 145 милиона души са преминали по нея между Лондон и континента. През лятото броят на пътниците нарасна с 3%, което повиши приходите с над 200 милиона паунда.

Още по темата

Днес, в навечерието на 20-тата си годишнина, Eurostar представи следващото поколение услуги – създаденият от Siemens влак E320, който може да превозва 900 пътници. Скоростта му е 320 км/ч.

Влакът няма да бъде пуснат в употреба до следващата година, но пътниците могат да очакват по-бързо пътуване в по-луксозни условия. Лъскавият дизайн на интериора е дело на Pininfarina – италианската компания, прочута с дизайна на Ferrari. Също така е снабден с модерни удобства като безжичен интернет на борда и информация за пътуването в реално време.

Честит рожден ден, Eurostar! Изглежда новите влакове ще помогнат на  компанията да върви по правилния път към търговския успех.

 

fallback
Още от Техно
fallback