Progress Software придобива българската компания "Телерик" за 263 млн. долара

Сделката ще позволи на Progress да формира цялостна облачна платформа, в която разработчиците да създават приложения за всякакви устройства

23.10.2014 | 08:55 Редактор: Мариета Иванова
Progress Software придобива българската компания

Корпорацията Progress Software придобива българската компания "Телерик" за 263 млн. долара. Сделката ще позволи на Progress да формира цялостна облачна платформа, в която разработчиците да създават приложения за всякакви устройства. Компанията има за цел да се превърне в предпочитана дестинация за разработчиците на приложения.

"Телерик" посочва, че ставайки част от Progress, ще разполага с подкрепата и ресурсите, които са ѝ необходими, за да продължи да следва амбициите си да промени начина, по който хората разработват приложения в съвременния свят. Сделката ще направи и двете компании по-силни и по-способни да помагат на отделните разработчици и компании да изграждат модерни приложения, допълват от "Телерик".

Progress твърди, че приходите на "Телерик" за последната година надхвърлят 60 млн. долара, а за същия период ръстът на клиентите ѝ е 20%. Купувачът очаква сделката, която ще бъде приключена през декември, да повиши печалбата ѝ през първата година.

Основателите на българския разработчик и висшия мениджмънт на компанията ще се присъединят към екипа на Progress.
През септември Progress Software отчете печалба, по-висока от прогнозираната, без да бъдат включвани елементи като преструктурирането на разходите за тримесечието, приключващо през август. Растежът се дължи на увеличението на приходите и по-ниските оперативни разходи.