iOS 8.0.1 предизвика нов софтуерен кошмар за Apple

Apple планира да пусне нова версия на операционната система, iOS 8.0.2, в следващите няколко дни

26.09.2014 | 10:00 Редактор: Ирина Георгиева
iOS 8.0.1 предизвика нов софтуерен кошмар за Apple

След сериозните проблеми с картографската си услуга преди няколко месеца, сега Apple се сблъсква с нови сериозни софтуерни проблеми. Само дни, след като обяви, че компанията е продала рекордните 10 милиона нови телефона през уикенда на откриването, ябълката е изправена пред множество проблеми, свързани с мобилните телефони с по-голям екран.

Компанията прекрати новата актуализация на мобилния софтуер, наречена IOS 8, след като програмата е причинила загуба на покритието за клетъчната услуга при редица клиенти, и обеща да оправи проблема скоро.

Като цяло потребителите на Apple изглеждат недоволни от новата операционна система. Редица популярни приложения като Facebook и Dropbox работят на новата система по-нестабилно, отколкото на iOS 7. Десетки потребители пък критикуваха в социалните мрежи новия iPhone 6 Plus, като заявиха, че той може да се огъва, ако се седне на него, или ако върху него се упражни достатъчно натиск.

Изпълнителните директори на базираната в Купертино, Калифорния, компания от месеци тренират представянето на новите Iphone, преди те най-накрая да дебютират на 9 септември. Устройствата предизвика нова истерия на търсенето, като предварителните поръчки надминаха 4 млн. броя, рекордни продажби през уикенда (над 10 млн. броя) и процъфтяващ сив пазар за смартфони в Китай и на други места.

Apple заяви в изявление по електронната поща, че е измислил ново решение за потребителите на iPhone 6, които са загубили гласовата услуга или други функции. Потребителите могат да преинсталират предишната версия на IOS, за да се възстанови функционалността, а Apple планира да пусне нова версия на операционната система, iOS 8.0.2, в следващите няколко дни.