Apple показа първата си серия нови продукти от 2011 насам

09.09.2014 | 23:27
Apple показа първата си серия нови продукти от 2011 насам

Apple обяви два нови модела на iPhone - 6 и 6 Plus и дългоочаквания AppleWatch в два размера с разнообразни аксесоари.

Apple показа новите iPhone 6 и iPhone 6 Plus с размер на дисплеите съответно 4,7 и 5,5 инча.

IPhone 6 и iPhone 6 Plus ще имат закръглени ръбове и по-тънки рамки от по-ранните модели, както и Retina HD дисплеи.

Първият ще струва 199-399 щ.д. с двугодишен договор, а вторият 299 /16GB/-499 щ.д.. Устройствата ще бъдат в златисто, сребристо и сиво.

Ще могат да се поръчват предварително от 12 септември и от 19 септември ще бъдат доставяни в осем страни, съобщи компанията.

Новите iPhone са с А8 64-битов процесор, за който Apple казва, че е 25% по-бърз от чиповете на по-старите модели /iPhone 5s е с А7/.

Новият М8 копроцесор ще прави оценка на физическите показатели на собственика си. 8-мегапикселовата камера е с нов софтуер, наречен focus-pixel, а камерата на предния панел е подобрена с функция, позволяваща серия от селфита.

Часовникът на Apple е първата нова категория продукт след 2010, когато компанията от Купертино, Калифорния пусна своя iPad.

На събитието близо до централата си в Купертино, Apple представи Apple Watch, който излиза в много цветове и стилове. Компанията разглежда устройството като бижу и го пуска в повече версии от телефона.

Представен бе и Apple Pay, предназначен да превърне iPhone в дигитален портфейл.

Телефонът разполага с NFC /като безконтактна карта/ антена, сензор за пръстова идентификация и възприема банковите карти на собственика си чрез снимка.

Компанията обеща да не пази данните в облак.

Новият Apple Pay ще бъде на разположение на разработчиците за интегриране на техни апове.

Apple Pay излиза през октомври в САЩ и по-късно в други страни.

Компанията съобщава, че ще работи с трите - American Express, Master Card и Visa.

Премиерите са първата серия от нови продукти, създадени под ръководството на изпълнителния директор Тим Кук, който наследи поста от Стив Джобс през 2011.

За последните три години компанията направи само леки промени в съществуващи продукти, с което предизвика съмнения дали може да направи ново устройство-хит.

„Имаме няколко невероятни продукти, които ще ви покажем“, започна презентацията си Тим Кук. „Мислим, че накрая ще се съгласите, че това е важен ден за Apple“, добави той.

Традиционното годишно събитие на Apple се проведе в пропитата с история зала с 2400 места във Flint Center на колежа De Anza.

Тук през 1984г. Стив Джобс показа първия Macintosh и след това, през 1998 даде нов живот на компанията с полупрозрачния iMac в ярки цветове.

В началото на септември Apple започна в близост до центъра строителството на новия бял триетажен куб.

Вижте как еволюират размерите на телефона на Apple - във видеото.