fallback

Свободен интернет за милиарди потребители, обеща Зукърбърг

Основателят на социалната мрежа планира разрастването на проекта Internet.org

06.09.2014 | 12:37 Автор: Мариета Иванова

Свободен интернет за милиарди потребители по целия свят,  обеща основателят на Facebook Марк Зукърбърг. Той планира разрастването на проекта Internet.org. В сътрудничество с телекомуникационни компании в Африка и Азия той ще може да предостави достъп до мрежата в практически всяка точка на света.

Специална роля в бъдещата стратегия има и приложението WhatsApp.

Зукърбърг беше един от основните лектори по време на благотворително събитие в Мексико, организирано от милиардера Карлос Слим. Пред аудиторията, основателят на Facebook сподели, че компанията ще похарчи милиарди долари, за да постигне целта си – да свърже всички хора по света.

„Нашата онлайн общност сега е 1,3 млрд. души,” коментира Зукърбърг.- „ Това е добра цифра, но ние искаме да свържем всички хора на планетата. Всеки да има достъп до информация, до ресурси.  Днес едва 1/3 от света има достъп до мрежата, и като компанията, която предоставя най-големите интернет услуги. Ние чувстваме отговорността да продължим напред!”

Важен инструмент в стратегията на Facebook е приложението WhatsApp, за което компанията плати 19 млрд. долара по-рано тази година и изненада всички в Силициевата долина.

“Whatsapp е един от малкото продукти, който върви уверено към това да свърже милиарди хора”, посочи Зукърбърг.  – „Приложението има капацитета скоро да достигне 2 или 3 млрд. потребители, ако работи в правилната посока и с наша помощ, каквато беше и целта на придобиването. В този смисъл сме много развълнувани от тези възможности”.

На събитието в Мексико, Зукърбърг не пропусна възможността още веднъж да даде подкрепата си за имиграционната реформа в САЩ. Според него реформата ще даде възможност на много талантливи деца да получат достъп до образователни институции в САЩ и да разкрият потенциала си.

 

fallback
Още от Техно
fallback