ФБР разследва хакерската атака срещу Apple

Атаката е била насочена срещу iCloud и се случва дни преди премиерата на iPhone 6

02.09.2014 | 16:26 Редактор: Георги Стоянов
ФБР разследва хакерската атака срещу Apple

Над 100 знаменитости в САЩ и Великобритания са станали жертва на хакерската атака. Актрисата Дженифър Лорънс, тя е била номинирана за Оскар три пъти.

Според властите нейни снимки са започнали да се появяват в неделя. Тя е подала сигнал в полицията. Това се случва, в момент, когато голи снимки на други звезди също са били публикувани в интернет.

Определено това е откровено посегателство срещу личното пространство. Това каза говорител на Дженифър Лорънс пред журналисти.

Според Асошиейтед прес ФБР провежда криминално разследване. Не е ясно обаче от кои страни са били извършени тези атаки. Знаем, е те са били насочени срещу iCloud на Apple, което е особено притеснително за всички нас.

Това определено ще има отрицателен ефект най-малкото в краткосрочен план и повдига въпрос за сигурността на мрежите, които съхраняват снимките и личната информация, включително електронна поща и контакти.

Apple казва, че провежда вътрешно разследване. Моментът определено обаче не е добър. На 9 септември Apple ще представи нови продукти - iPhone с по-голям дисплей, а също така и електронен аксесоар, което е директно предизвикателство към Samsung, които бяха пионери в тази област.

Не е ясно, дали Samsung ще успее да се възползва от този инцидент и да изтъкне своите стандарти за сигурност. Сигурността остава една от основните теми.

Що се отнася до цената на акциите видяхме, че акциите на тайвански производител на полупроводници, който е основен доставчик нa Apple, всъщност поскъпнаха. Така че дори на фона на лошите новини, хората са оптимистично настроени, че продажбите на Apple ще останат високи.