fallback

Samsung може да произвежда телефони в Индонезия

С това правителството планира да насърчи производителите да произвеждат директно в страната

19.08.2014 | 08:47 Автор: Ирина Георгиева

Корейският технологичен концерн Samsung търси пряка близост до бързо растящия индонезийски пазар. Най-големият в света производител на смартфони обмисля да произвежда предназначените за страната мобилни телефони директно на място. Детайли за инвестицията или за продуктите, които ще се произвеждат в страната, все още не са известни.

В момента Индонезия обмисля да въведе мито от 20 на сто за внасяните смартфони и други подобни устройства. С това правителството планира да насърчи производителите да произвеждат директно в страната. През миналата година Индонезия е внесла смартфони на обща стойност от 2,8 милиарда долара, като това е второто най-голямо перо във вноса след суровия петрол и петролните продукти. С този ход Samsung ще може да се премести по-близо до един голям пазар, където в момента групата губи пазарен дял.

Със своите 240 милиона жители, от които половината са по-млади от 30 години, Индонезия е критичен пазар за технологичните компании като Samsung. Конкурентът Apple не се справя по-добре. Пазарният дял на калифорнийците спада до 6%. Причината е засилената конкуренция от страна на китайските производители като Lenovo и местни марки, които почти не са познати извън страната.

Ако Samsung реши да инвестира в Индонезия, то по-ниските данъци също могат да са мотивация за това. Във Виетнам, където южнокорейската компания получи лиценз за изграждането на завод за дисплеи за 1 млрд. долара през юли, данъчните облекчения се оказаха важен фактор за това решение.

 

fallback
Още от Техно
fallback