fallback

Хакери проникнали в сайта на ЕЦБ

От банката уверяват, че не са засегнати вътрешни системи или ключови пазарни данни

25.07.2014 | 12:13 Автор: Мариета Иванова

Европейската централна банка съобщи, че хакери са успели да проникнат в уебсайта на финансовата институция и в някои електронни адреси. От банката уверяват, че не са засегнати вътрешни системи или други ключови пазарни данни, но и че са били откраднати контакти и друга справочна информация.

В момента се установява връзка с потребителите, чиито данни са станали жертва на атаката, добавят институцията, като призовават всички пароли на сайта да бъдат променени като предпазна мярка.

Централната банка на Европейския съюз е поредната жертва, която влиза в дългия списък на компании и публични органи, обект на хакерска атака в последно време.

През май eBay призна, че хакери са атакували мрежата ? и са получили достъп до информация за около 145 млн. клиенти на компанията.

От компаниите, специализирани в защита на информационните системи, коментират, че се отделят все повече средства за защита на цифровата информация, но не и за квалифицирани специалисти, които да реагират ефективно на кризисни ситуации.

 

fallback
Още от Техно
fallback