Sony с още 16 ТВ канала във Великобритания

Ще стане 100% собственик на CSC Media Group

26.06.2014 | 14:38
Sony с още 16 ТВ канала във Великобритания

Sony Pictures Television / SPT /, подразделение на Sony Corp съобщи на 26 юни, че е било постигнато споразумение за покупката на британската CSC Media Group, независим ТВ оператор, разпространяван от кабел и сателит с портфолио от търговски канали - детски, музикални и филмови.

Споразумението е постигнато между SPT Networks и частната компания Veronis Suhler Stevenson, мажоритарен собственик на CSC Media Group, като SPT придобива 100% от компанията, съобщава Sony на сайта си.

След сделката SPT ще стане петият най-голям многоканален ТВ оператор, разпространяван по кабел и сателит във Великобритания. Рекламата в новите 16 канала ще се продава от BSkyB.

Финансовите детайли не са обявени.

Още по темата

"Придобиването на CSC показва отново нашето намерение да продължим да се развиваме на британския пазар", заяви Енди Каплън, президент на световните мрежи на Sony Pictures Television, цитиран от Hollywood Reporter.

"Тези нови канали идеално допълват сегашното ни предлагане, като ни позволяват да предоставим на зрителите избор, а на рекламодателите - по-голямо покритие и кросченъл възможности.

Морган Калаги, партньор във Veronis Suhler Stevenson каза, че “за последните седем години са станали свидетели на значителен ръст на CSC в момент на сериозни промени в британската телевизионна индустрия.”

 

Във Великобритания Sony има Sony Entertainment TV, Sony Movie Channel, Movies 4 Men и Movie Mix, гледани от около 20 млн зрители месечно.

SPT влезе на британския пазар през 2011 с един канал на Sony Entertainment television по BSlyB и се разви до 9 канала на различни платформи, включително два национални ефирни канали на Freeview.