Amazon представиха първия си смартфон

Вижте предимствата на The Fire Phone

19.06.2014 | 16:31 Редактор:
Amazon представиха първия си смартфон
Amazon представиха първия си смартфон

Първият смартфон на Amazon-The Fire Phone, ще атакува магазините 25 юли, а от 18 юни стана възможно и предварителната заявка на апарати.

Има две неща, които отличават новото устройство от стандартния смартфон на Android или iPhone, отбелязва Bloomberg.
Първото е динамичната перспектива. Четирите камери на мобилното устройство дават възможност за постигане на т.нар.  3-D холограмен образ, който показва обектите в детайли.

Другият „амазонски“ елемент е приложението Firefly, чрез което смартфонът може да разпознае над 100 млн. различни предмета, включително стоки в магазини, обложки на книги и филми, музика и и телевизионни предавания. Посочва цената и незабавно дава информация от нея от Wikipedia или IMDB и дали продуктът може да бъде намерен в Amazon.

Всичко това се прави с цел развиване на бизнеса в екосистемата на Amazon и стимулиране на  продажбите в електронния магазин.

Субсидираната цена от 199 долара вероятно ще стимулира допълнително продажбите.

От Business Insider са изработили списък с основните предимства на първия телефона на Amazon.

1. Динамичната перспектива. От Amazon са решили да демонстрират ефектът още от началния екран за заключване. Когато апаратът бъде наклонен на една страна и се погледне от по-различен ъгъл ясно се вижда 3-D ефектът.

2. Право на избор. Всеки потребител може да си смени фабричната 3-D картинка и да си избере от колекция файлове с ефекта на динамичната перспектива.

3. Нововъведение при игрите. Можете да комбинирате телефона си със сензора, който улавя движението на човешката глава. Чрез местенето на главата си и накланянето на телефона, потребителят ще може да контролира действието на играта.

4. Чрез накланянето на телефона - наляво или надясно, се показва повече информация. Например ако слушате песен и наклоните наляво, смартфонът може да ви покаже текста на парчето.

5. От Amazon се опитват да направят телефона си максимално най-лесен за използване с една ръка. При The Fire Phone можете да "извикате" различните менюта само чрез накланянето на апарата на една страна.

6. Тази функционалност може да се използва и на приложението Map. Например, ако потребителят търси къде се намира или информация за някой тайландски ресторант чрез приложението лесно ще намери, че има точно такъв.

7. Firefly е едно от най-новите иновативни характеристики на "огнения" телефон. Потребителят само трябва да натисне и задържи бутона за камерата, за да може смартфонът да разпознае над 100 млн. стоки.

8. Ако търсеният продукт бъде открит от приложението, потребителят ще бъде пренасочван към Amazon, за да си го закупи. MyFitnessPal е допълнителна функция на Firefly, която показва калориите, ако сканирате храна.

9. Firefly разпознава email, телефонни номера и URL адреси от плакати или снимки. Същото се отнася и с телефонни номера: Firefly ще подкани потребителите да се обадя по телефона.

10. Телефонът прави и списък от всички неща, които сте снимали с Firefly, така че да не го да не бъдат пропуснати вбъдеще.

11. Firefly ще разпознава и аудио файлове. И естествено потребителят ще бъде пренасочен към електронния магазин на Amazon,  откъдето ще може да го закупи. Приложенията като iHeartRadio и StubHub ще дадат възможност на собствениците да си направят плейлист или да закупят концертни билети.

12. Firefly може да разпознава телевизионни предавания и филми.

13. Друго голямо предимство е безплатната 24/ 7 видео поддръжка. Нужно е потребителят да натисне бутона Mayday, за да се свърже с представител за обслужване на клиенти.

14. Всички собственици на новия телефон ще получат една година безплатно членство от Amazon Prime.

15. Огненият телефон притежава и 13-мегапикселова задна камера.