fallback

Технологичната индустрия в Лондон се нуждае от повече инженери и по-бърза интернет връзка

16.06.2014 | 13:43 Автор: Ирина Георгиева

Технологичната индустрия в Лондон се нуждае от повече инженери, по-добър достъп до рисков капитал и по-бърз Интернет, за да има по-висок растеж в сектора. Това сочи доклад на Boston Consulting Group, предаде Bloomberg. 

Британската столица трябва да се опита да задържи повече чуждестранни студенти и да привлече нови таланти от чужбина, за да развиват технологичния сектор, препоръчват от Boston Consulting Group. Те съветват да има повече данъчни облекчения за фирмите за рисков капитал, за да могат да инвестират. В доклада се казва, че увеличаването на размера на търговските площи и по-бързата интернет връзка ще бъде от полза за икономиката.

През последните пет години броят на работните места в областта на технологиите и информациите е набъбнал до 15%, изпреварвайки другите сектори в града. Има и по-голям резерв на образовани работници и подкрепа от страна на правителство, посочват консултантите. Според тях създаване на солидна основа и преодоляване на основните предизвикателства са от решаващо значение за гарантиране на бъдещото развитие.

В доклада се казва, че почти една трета от печалбите на града се формират именно от създаването на работни места в областта на технологиите и информациите. 

fallback
Още от Техно
fallback