fallback

Засилва се конкуренцията на пазарите на електронни съобщения у нас

07.06.2014 | 12:22 Автор: Ирина Георгиева

Конкуренцията на пазарите на електронни съобщения у нас се е засили през миналата година, съобщава Инвестор БГ, позовавайки се на проектът за годишен доклад на Комисията за регулиране на съобщенията. През 2013-та се наблюдава преразпределяне на пазарния дял на фирмите, предлагащи мобилни гласови телефонни услуги, става ясно още от данните в доклада.

Преносимостта на номерата оказва благоприятен ефект върху преразпределението на пазарните дялове. С почти 14 на сто се увеличава броят на пренесените номера през изминалата година.

В доклада на комисията се отчита намаление на приходите в сектора на мобилните гласови услуги в рамките на 17,9 на сто спрямо 2012-та. През миналата година броят на предприятията, предлагащи пренос на данни и достъп до интернет е 868, реално предоставящите услуги обаче са 614. С 22% спрямо 1012 година се увеличава броят на абонатите на интернет услуги.

Завиден ръст отбелязва броят на ползващите мобилни услуги за достъп до интернет – с 34,7 на сто спрямо данните за предходната година.

fallback
Още от Техно
fallback