fallback

Нови идеи на филипинската стартъп сцена

21.05.2014 | 15:38

Технологичните стартъпи на Филипините минават през фазата на търсене на финансиране, както всички останали новосъздадени компании по света. Също както и останалите, крайната им цел е борсата.

IdeaSpaced Foundation е инкубатор за 11 млн долара на листнатия в Хонконг First Pacific. Това е един от многобройните фондове, които гледат към Филипините в очакване на следващата голяма технологична история.  

Мануел Пангилинам, ген.-директор First Pacific разказва, че неговата компания работи със студентите, обяснява им смисъла да влязат в света на интернет и да си направят фирма, подкрепя ги чрез програми, конкурси, финансиране, менторство.

Ърл Валенсия е президент на IdeaSpaced Foundation. Казва, че търсят младите предприемачи в цялата страна и организират по 30-40 различни събития във Филипините.

Сред фирмите, получили финансиране има две технологични компании, които търсят решение на проблемите в големите развиващи се икономики. Джан Хавелона е директор на една от тях, Oranhe Apps.

Те са разработили платформа за безплатно образование, работи на мобилни устройства и позволява участие на занятията.

Чино Атилано е директор Time Free Innovations, създала система, която изпраща съобщение за края на срока за плащане на учебните такси. За 2013 приходите от приложението са били над 100 000 долара.

 

Репортажът от Манила на Дейвид Инглес от Bloomberg TV - във видеото.

 

fallback
Още от Техно
fallback