Италиански кулинарни изкушения в нетрадиционен ресторант – без маси и сервитьори, само с машини. Идеята е популярна по света, но е новост за България. Тя хрумва на Христо при поредното му пътуване в Италия, където от 13 години инвестират в разработката на продуктите.
"Доста размишлявахме по въпроса за машините, защото знаем у нас какво насадено мислене има, когато става въпрос за предварително подготвените храни полуфабрикати, което е крайно грешно. Вече сме 2022 г. - самата храна има много повече ползи в сравнение с доста други храни. След като храната е сготвена, тя се замразява шоково на 40 градуса и това позволява да бъде съхранена, без в нея да се влагат консерванти и оцветители, което прави храната по-чиста", обясни той.
Пандемията не го спира, тъй като ресторантите са на самообслужване и се спазват всички противоепидемични мерки. А тази машина осигурява качествена италианска храна по всяко време на денонощието само за три минути.
В ресторантите на самообслужване се позволяват единствено плащания с карти и електронни устройства.
Вижте повече в репортажа на Тереза Кънчева.
Харесайте страницата ни във Facebook ТУК