Биткойнът върви стремглаво нагоре, но експертите са скептични

Най-голямата криптовалута достига най-високото си ниво от 5 януари насам

08.02.2022 | 12:03 Редактор:
Биткойнът върви стремглаво нагоре, но експертите са скептични
Биткойнът върви стремглаво нагоре, но експертите са скептични

Курсът на биткойна спрямо американския долар продължава да расте. През последните 24 часа той се покачва с 4,52%, а за последните 7 дни най-старата криптовалута поскъпва с 16,41%.

Един биткойн се разменя срещу над $44 600, с което най-голямата криптовалута достига най-високото си ниво от 5 януари насам, когато докосна малко над $47 000. По-рано курсът докосна ниво от над $45 200.

Покачването след рязък скок от петък. Експертите обаче не са убедени, че оттук нататък траекторията е само нагоре, пише CNBC. Криптовалутата падна под $40 000 два пъти през миналия месец и е далеч от постигнатия връх от над $60 000, пише Money.bg.

Американските индекси също не успяха да намерят посока, лутайки се между печалба и загуба. В крайна сметка S&P 500 и Nasdaq завършиха деня с умерен спад, който продължава и на пазара на фючърси във вторник.

Инвеститорите очакват по-късно тази седмица данни за повишението на потребителските цени в най-голямата икономика. В петък пък бе публикуван по-силен от очакваното доклад за пазара на труда, което засилва спекулациите за по-агресивно затягане на паричната политика от страна на Федералния резерв. Прогнозите за инфлацията са 0,4% за януари спрямо предходния месец и 7,2 процента спрямо същия месец на миналата година.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК