fallback

Как се прави лаптоп

Ричард Розел, старши мениджър производство на Lenovo показва завода в Северна Калорина

09.05.2014 | 11:39

Този лаптоп, който се сглобява от китайския производител на компютри, Lenovo в Уитсет, Северна Каролина, се състои от около 20 компонента, произведени по целия свят.

Ричард Розел, старши мениджър производство обяснява: "Първото нещо, което монтираме е дънната платка. Тя обединява всички останали компоненти на компютъра.

След това поставяме твърдия диск, паметта, процесора, клавиатурата, LCD пакета, който включва камерата, безжични или блутут устройства. Свързваме всички портове и подреждаме кабелите, което е най-важният момент в изграждането на един компютър Thinkpad.

Когато са сглобени, подлежат на проверка, за да се провери дали са сглобени добре. Това включва проверка на всички възможности за натискане, всеки порт и всички механични функции на системата.

После отива в пусковата зона, където се зарежда операционната система и обстойно се проверява хардуера. След като приключи и този процес, устройството отива в зоната за опаковане, преминава качествена инспекция и се окомплектова с аксесоарите. От стартирането на процеса, слагането на шасито и дънната платка, приблизително 45 оператора работят по всяка система по време на производството. Отнема приблизително 6 часа компютърът да бъде сглобен, опакован и готов да отпътува към клиента".

 

fallback
Още от Техно
fallback