Дори в САЩ, Android продава повече от iOS

Платформата за смартфони на Google - Android печели солиден пазарен дял в началото на 2014 г. Изследване в САЩ показва, че 53% от новозакупените устройства са с такава операционна система. В същото време търсенето на класическите телефони само с основни ф

19.04.2014 | 08:38 Редактор:
Дори в САЩ, Android продава повече от iOS
Дори в САЩ, Android продава повече от iOS

Android превъзхожда значително платформата на Apple – iOS, която генерира пазарен дял от 42 на сто. далеч назад остават мобилните устройства на Windows и BlackBerry – едва 1% от закупените телефони и за двете платформи.  Силен спад се наблюдава в търсенето на обикновените телефони, за които не важи определението "smart" . Едва 3% от новозакупените устройства попадат в тази категория, като спадът в сравнение с миналата година е огромен – тогава дялът на тези устройства беше 20% от пазара. 
Проучването отчита, че потребителската база на iPhone расте с малко по-големи темпове от тази на Android, въпреки че като абсолютна стойност, потребителите на Android, главно заради употребата й при телефоните на Samsung, са повече.  Превъзходството на Android извън САЩ е още по-голямо. В световен мащаб, платформата поддържа пазарен дял от почти 80%.