fallback

Samsung играе на сигурно с новия дизайн на Galaxy S5

Новият модел има място за пръстов отпечатък и сензор за сърдечния пулс.

11.04.2014 | 16:48 Автор: Мариета Иванова

Новият смартфон на  Samsung- Galaxy S5, е в продажба от днес в 125 страни, съобщи Bloomberg. Сред предимствата на мобилното устройство е,  че има място за пръстов отпечатък, както и сензор за сърдечен пулс. Отпечатъкът се получава след като се прекара пръст по целия екран, което го прави и по- сигурен модел. Въпреки че изглежда по-труден за употреба, има по -издръжлива батерия, по-голям екран и е водоустойчив.  Може да бъде изпуснат от един метър и да остане здрав. „Това обаче изглежда не е достатъчно. Към новия модел от Samsung предлагат и безплатни приложения- PayPal ваучер, Linkedin Premium, и поне 4 фитнес апликации“, коментират експертите на Bloomberg.

Изглежда Samsung отчаяно се опитва запази лидерските си позиции на пазара на смартфони, но са притеснени, че могат да бъдат изместени от конкурентите си в сегмента на по-евтини модели.

Смартчасовниците са друга сфера, в която Samsung се опитва да пробие. Версия на Galaxy Gear 2 Neo  беше представена на Световния мобилен конгрес тази година. И въпреки многобройните критики, само за месец бяха продадени над 800 хиляди часовника.

Повече по темата вижте от видео файла.

fallback
Още от Техно
fallback