Очилата Google - Glass в продажба от 15 април

Очилата ще могат да бъдат закупени само на 15 април, на територията на САЩ и количествата ще са ограничени

11.04.2014 | 14:24 Редактор: Ирина Георгиева
Очилата Google - Glass в продажба от 15 април

Интерактивните очила на  Google - Glass,  ще бъдат пуснати в продажба за широката публика на  15 април. С няколко уловки - продажбата ще продължи само в рамките на този ден, ще бъде на територията на САЩ и количествата ще са ограничени, предава CNN.  

Част от стигмата около Google – Glass е колко трудно можеш да ги получиш. Задължително трябва да си част от програмата, която ги тества Glass Explorer. Но, за да станеш част от тази програма, трябва да си готов да похарчиш и 1 500 долара. Въпреки високата цена  от Google очакват големи поръчки и припомнят, че бройките са ограничени.

Анализатори предвиждат, че заради високата цена, нововъведението ще се използва предимно от бизнеса. Според New York Times, очилата са най-лесно възприети от работници, които трябва да използват постоянно ръцете си и не могат да използват свободно лаптоп или настолен компютър. Добре са възприемат и от хора, които не трябва да си взаимодействат с клиентите лице в лице.

Болниците са едно от местата, където Google Glass могат да намерят професионално приложение. Техни „тестери” вече се използват в едно от бостънските лечебни заведения.

„Правим това, за да можем да тестваме технологията, която може действително да се окаже полезна и призоваваме други лекари да изследват нейните възможности заедно с нас. Тя ни предоставя непрекъснат достъп до информация, а и ръцете ни са свободни“, обяснил д-р Хорнг пред журналисти

Google Glass е мини екран с размерите на пощенска марка, разположен на дясната рамка на очилата. Устройството може да записва видео, да прави снимки, както и да изобразява имейли и друга информация от интернет. Тя е безжично свързано към мобилния телефон на потребителя.

Access, разбира се е само част от нещата, които прави очилата толкова изключителна технология.