fallback

Apple не спира да "краде" от дела на конкурентите си на пазара на смартфони

Производителят на iPhone се справя с глобалния недостиг на чипове по-добре от другите играчи

31.10.2021 | 22:24 Автор: Жаклина Иванова

Apple завзема от дела на конкурентите си на пазара на смартфони, докато производителят на iPhone се справя с глобалния недостиг на чипове по-добре от другите играчи, предава Ройтерс.

По-големите продажби на iPhone помогнаха на Apple да си спечели поне 3% дял от глобалния пазар на смартфони през третото тримесечие, въпреки че общите ѝ продажби спаднаха с 6% заради недостига на чипове, сочат данни на компаниите за пазарни проучвания Counterpoint, IDC и Canalys.

Като се има предвид колко много технологичните компании пазят данните си, информацията за продажбите е най-добрата индикация за това кого предпочитат потребителите.

"Очакваме поредно силно тримесечие за Apple, а нашите прогнози са, че те ще имат подобен 20-процентен дял от продажбите през четвъртото тримесечие на календарната година", коментира анализаторът на Counterpoint Тарун Патак.

Apple се справи с проблемите с доставките по-добре от много други компании заради голямата си покупателна мощ и дългосрочните споразумения за доставки с производителите на чипове, въпреки че производството на iPhone 13 се сблъска с проблеми заради затварянето на заводите в Азия и голямото търсене през втората половина на годината.

Apple увеличи продажбите си през третото тримесечие, а пазарният лидер Samsung и конкурентът Xiaomi записаха спад, защото клиентите бяха привлечени от понижените цени на серията iPhone 12, от по-бързите процесори и по-големите камери на новите телефони iPhone 13.

Четете повече по темата в investor.bg.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от Техно
fallback